Laatste nieuws
Online knutselen met knutseltante Tiny 8 juli 202

Halle meisjes en jongens

Hier is knutseltante Tiny weer met de tip van deze week.

We gaan dit keer een complimentendoosje maken. 


Je hebt hiervoor nodig:

leeg   doosje ( bijv. een theedoosje, een luciferdoosje )

liniaal 

schaar

lijm

gekleurd papier

eventueel verf, glitter

dun papier voor de briefjes

pen 


Werkwijze:

1. Neem de maat van het doosje, knip het papier op maat en  lijm het erop.

2. Je kunt het doosje natuurlijk ook schilderen of kleuren met viltstiften of beplakken met een lapje stof. Je kunt het ook nog versieren met gekleurde steentjes of glitters.

3. Knip uit dun papier kleine briefjes, schrijf op elk briefje een compliment. Rol het papiertje daarna op en stop het in het doosje.

Je kunt de doosjes voor allerlei ' boodschappen' gebruiken. Zet op elk briefje bijvoorbeeld een compliment voor je moeder. En geef het doosje vol complimenten aan haar. Op haar verjaardag, maar het mag natuurlijk ook zo maar.

Je kunt ook op elk briefje een goed voornemen zetten voor jezelf. Elke  dag haal je dan een briefje uit het doosje en probeer je dat voornemen uit te voeren. Voorbeelden: ik ga vandaag lekker sporten; ik ga vandaag mijn kamer opruimen; enz.

Ook kun je in het doosje een klein cadeautje stoppen voor je vriend of vriendinnetje, bijvoorbeeld een,(zelfgemaakt) armbandje.

En je kunt zelf vast nog wel meer bedenken.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Veel plezier maar weer en tot volgende week.

kmutseltante Tiny


n.b.

De kinderboerderij is weer een aantal middagen open. Kom gezellig langs om de varkentjes Jut en Jul te aaien en te andere dieren te ontmoeten, bijvoorbeeld de jonge geitjes Happy, Lola en Lila.