Laatste nieuws
Corona update inclusief protocol: Jippie weer de hele dag open!!! 14-06-2021

JIPPIE!!!………..WE ZIJN WEER VOLLEDIG OPEN!

We waren voorzichtig gestart op alleen de middagen. Dit gaat heel goed, dagelijks is het gezellig druk. Heel fijn dat er weer lekker gespeeld wordt in de speeltuin en met de karren. Ook de dieren zijn inmiddels weer gewend aan grote en kleine bezoekers. De stal gaat open wanneer de werkzaamheden daar klaar zijn. Dit betekent dat de stal in de ochtend nog voor bezoekers gesloten zal zijn. Wanneer deze open is zal je daar de babykonijntjes met hun moeder Roos zien. De bezoekersruimte, waar ons knaagdiereneiland staat is toegankelijk voor één gezin tegelijk, wanneer deze niet bezet is. Dit kan je zien aan het bordje wat naast de deur hangt. Verder kunnen ouders en opa’s en oma’s genieten van ons fijne terras. Of je zet lekker een paar stoelen in de schaduw onder de bomen, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Het winkeltje is open voor diverse soorten drinken, tosti’s, en de lekkere trek, en is bereikbaar via de tuindeuren van onze bezoekersruimte.

De watervogels en ons pluimvee moeten wij helaas nog beschermen tegen een hardnekkige vogelgriep, dus die zijn nog binnen. Spicy onze babydwerggeit loopt inmiddels samen met zijn moeder in de kudde. Misschien laat hij zich zelfs wel even aaien, en zal hij wat rare bokkesprongen laten zien. Nina ons Hampshire Down lam hebben we gehouden, Bertha en Noa haar moeder en zus hebben ergens anders een goed thuis gevonden. Nina is heel tam, er is een grote kans dat ze naar je toe komt wanneer je bij het hek gaat staan. 

Om ons veilig te kunnen bezoeken houden wij ons aan onderstaande regels:

CORONA Protocol beperkte openstelling Kinderboerderij ’t Weidje.

In deze openingsfase zijn wij geopend van dinsdag t/m zondag open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

·         Maximaal 1 bezoeker per 10 m2, ons terrein is 5000 m2. Het aantal bezoeker wat bij ons tegelijk komt zit ver onder het maximum.

·         Alleen toegang voor kinderen tot 12 jaar met begeleider/ouder.

·         Volg de op/aanmerkingen van de Corona Medewerk(st)er (herkenbaar aan rood hesje).

·         In de stal is éénrichtingsverkeer en is toegankelijk wanneer de werkzaamheden daar klaar zijn.

·         Bezoekersruimte De Parel is open voor één gezin tegelijk, dit kun je zien aan het bordje naast de deur.

·         Het winkeltje wordt bediend bij de balie, deze is te bereiken via de tuindeuren.

·         Regels buitenterras, aan één tafel zitten: maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, personen uit één hetzelfde huishouden, kinderen tot en met 12 jaar.

·         Er is een verplichte wandel/looproute van toepassing. Volg de borden daarvoor.

·         Bij de poort staat een pompje om voor en na het bezoek de handen te ontsmetten.

·         Een QR-Code voor de verplichte gezondheidscheck.

Blijf thuis bij lichte klachten van neusverkoudheid en hoesten.

Wanneer één persoon in het gezin/huishouden koorts heeft benauwdheid, dan blijven alle gezinsleden thuis.

Ben je in quarantaine, of kom je uit een risicogebied?

·         Houdt 1.5 meter afstand van elkaar.

·         In de ellenboog hoesten/niezen.

·         Papieren zakdoekjes gebruiken.

In geval van discussie, of in geval van enige onduidelijkheid of omissie met betrekking tot dit op schrift gesteld protocol, beslist bestuur en beheer van de kinderboerderij.

De in dit document bedoelde activiteiten en de gedeeltelijke openstelling van accommodaties zijn mogelijk op basis van de geldende noodverordeningen. De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van de noodverordening. Bij (herhaaldelijk) overtreden van de noodverordening zijn maatregelen mogelijk zoals het uitsluiten van deelname van (groepen van) personen tot zelfs het weer sluiten van de accommodatie.


Verder willen wij iedereen heel veel plezier wensen

Namens alle medewerkers en bestuur van ‘t Weidje