Laatste nieuws
Onze dieren aan het woord 20-04-2021

Droevig nieuws

Hallo Mindy hier, de dwerggeit van ’t Weidje. Ik wil jullie even op de hoogte brengen van droevig nieuws. We keken allemaal uit naar de bevalling van Loes onze Toggenburgergeit. Het is helaas niet zo gegaan als we gehoopt hadden. Ik sta tegenover Loes haar stal, dus ik heb alles goed kunnen zien.

Gisteravond is zij bevallen, zij had het erg lastig. Eileen, Destiny, Serra en Tanja de dierenverzorgers hebben haar zo goed mogelijk proberen te helpen. Uiteindelijk moest toch de dierenarts erbij komen, een hele lieve mevrouw. En heeft het kleintje ter wereld geholpen. Een mooi bokje, ik zag alleen dat zijn nekje een beetje raar lag en hij ging niet lopen. Destiny heeft Loes gemolken zodat Eileen hem biest kon laten drinken. Dit is belangrijk want het zit vol afweerstoffen, wat een jong lam nog niet heeft. Hij dronk het gelukkig goed.

 Ik heb de hele nacht gekeken of hij ging staan maar dat gebeurde niet. Hij bleef maar stil onder de warmtelamp liggen. Ik zei nog tegen Loes, dat is niet goed hoor. Hij hoort zelf al te staan en bij je te drinken. Loes zei: ja dat weet ik dit kleintje is anders, ik maak me zorgen.

Vanmorgen kwamen de verzorgers al vroeg om te kijken hoe het met het jonge bokje was. Het ging jammer genoeg nog steeds niet goed. Ze hebben hem meegenomen naar de dierenarts en brachten hem even later weer mee terug. Hij bewoog niet meer, Loes heeft afscheid van hem genomen.

Het gaat gelukkig goed met Loes, ze mocht alweer naar buiten naar de anderen. Ik hoorde van de verzorgers dat iedereen even naar haar toe kwam. Ze waren blij haar weer te zien. Het is mooi weer, dat zal haar goed doen. Even de zon op haar bol.