Laatste nieuws
DIEREN AAN HET WOORD 19-04-2023

NIEUWE BUREN

Hoi ik ben Ivy één van de Shetlandpony’s bij ’t Weidje. Ik woon hier samen met mijn dochter Jazz. En op zich hebben we het erg naar onze zin. Al zouden we wel graag een ander verblijf willen om onder te schuilen. Wij waren daarom ook heel blij dat er een paar weken geleden een nieuwe schuilstal werd gebouwd in onze ponybak. Prachtig zeg, wij konden bijna niet wachten om erin te mogen. De stal was klaar en wij dachten nu gaat dat losse hek weg zodat we er lekker in kunnen. Wat schetst onze verbazing, wordt er ineens een vast hek geplaatst. Nu konden we er niet meer naar toe. We begrepen er niets van, hoezo, waarom?

Afgelopen vrijdag begrepen we voor wie de nieuwe schuilstal is gebouwd. Er kwamen twee nep pony’s met gigantische oren. Zij stelde zich voor als onze nieuwe buren, nou echt niet! Ik praat niet met ze hoor. Ze kunnen niet eens knap hinniken, het is geen gehoor wat die twee voor geluid maken.

Zodra ze in de buurt van het hek durven te komen ren ik er met een rotgang op af. Dit is onze bak toch zeker. Ik hoop dan dat ze ervan schrikken. Als moeder bescherm ik Jazz en laat ze echt niet in haar buurt komen. Maar zij, zij halen hun schouders op, knipperen wat met hun domme ogen, alsof het ze niets kan schelen. Daar word ik alleen maar bozer van. Trouwens wij woonde hier veel eerder he, waarom krijgen zij dan zo een mooie schuilstal? Ik ben daar best saggerijnig over.

Jazz zegt steeds: maak je niet zo druk mam, ze zijn denk ik best aardig. Ze komen naar bezoekers toe en laten zich aaien. Tegen de verzorgers doen ze ook aardig. Ach mam laten we het gewoon proberen. Wanneer ze hier blijven wonen kunnen we beter goede buren worden. Ze heeft natuurlijk wel gelijk. Maar dat laat ik nog even niet merken, want ik vind het gewoon niet eerlijk. Kijk daar komen ze weer te dichtbij het hek, ik doe mijn oren in mijn nek en zet het weer op een rennen………..