Knuffeluurtjes

Je hebt de mogelijkheid om onder begeleiding met onze dieren te komen knuffelen. Dit kan op woensdag tussen 13.00 uur en 14.00 uur, vrijdag en zondag tussen 14.00 uur tot 15.00 uur en voor de peuters op vrijdagochtend tussen 10.30 uur tot 11.30 uur. Ook op de eerdergenoemde knuffelmomenten zijn peuters natuurlijk welkom. Je mag naast het knuffelen de dieren ook wat groente geven.

Op de woensdag kan er tijdens dit uurtje een extra activiteit worden aangeboden. Dit kan van een lesje omgaan met dieren, varkens borstelen tot een dierenquiz. De keuze is afhankelijk van het aantal van de leeftijden van de kinderen.

Wanneer je vragen hebt over de dieren, dan is dit ook een goed moment om deze te stellen. De begeleiding zal deze dan zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.




Dierenuurtjes met ouderen

Ook oudere mensen vinden het leuk in contact te komen met kippen konijnen en / of cavia's. Door naar ze te kijken, te aaien of zelfs te knuffelen. Elke maand gaan twee vrijwilligers naar de bejaardentehuizen bij ons in de buurt en komen met een voldaan gevoel terug, omdat ze weer voor veel blije gezichten hebben gebracht.

Tevens is het mogelijk om met een groep ouderen naar de kinderboerderij te komen voor een knuffelarrangement. Afhankelijk van jou groep spelen we in de behoefte van de ouderen. Kijk onder het kopje "informatie" bij Knuffelarrangement voor meer informatie.






Spelletjes middagen


Tijdens alle schoolvakanties behalve de kerstvakantie organiseren wij op de woensdag leuke spelletjesmiddagen. Deze zijn van 14.00 uur tot 15.30 uur. Rang van het weer worden het Oudhollandse spelletjes van Waterspelletjes. De spelletjeskaarten zijn zijn incl. limonade en zijn te koop bij het winkeltje van de boerderij.






Pasen


Ieder jaar op tweede paasdag proberen we een leuk evenement neer te zetten. Door middel van bijvoorbeeld een speurtocht, spelletjes, knutselen en natuurlijk paaseitjes eten. Ook de paashaas zal hierbij niet ontbreken. Kaarten voor dit evenement zijn te zijner tijd te koop bij het winkeltje van de boerderij.







Schaapscheerdersfeest


Elk jaar in de lente wordt de schapen geschoren, de schaapscheerder doet dit op een vakkundig en leuke manier. Kom gezellig kijken hoe dat gaat. Naast het scheren zijn er natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten, met oa oud Hollandse spelletjes, knutselen en oude ambachtenmarkt.





Dierendag


Dierendag op de boerderij is ieder jaar een grote happening!

In de ochtend benaderen we ieder jaar een andere school uit Wormer om een ​​maaltijd voor de dieren voor te bereiden, en deze aan hen te geven. Verder krijgen alle bezoekers de gelegenheid om met de dieren te knuffelen en / of te borstelen.

In de middag hebben wij net als in het begin jaar het plan om een ​​leuke voorstelling naar de kinderboerderij te halen. Veel kinderen, ouders, opa's en oma's hebben ervan genoten.




kerstmis

Ieder jaar vieren wij kerst met een levende kerststal, gecombineerd met leuke kinderactiviteiten. Samen met vrijwilligers maken wij een gezellig feest van, mogen je het zelf leuk vinden om mee te helpen, dan horen wij dat graag.